Avionul Papei Francisc a decolat de la Budapesta

Avionul Papei Francisc a decolat duminică de pe Aeroportul Internațional „Liszt Ferenc” din Budapesta, cu puțin înainte de ora 3:00 după-amiază. După vizita la Budapesta, capul Bisericii Catolice a plecat spre Bratislava.
Suveranul Pontif a venit la Budapesta pentru a celebra Liturghia de încheiere a celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internaţional. Papa Francisc a fost întâmpinat duminică dimineață cu onoruri militare de o delegație de stat şi din partea Bisericii pe Aeroportul „Liszt Ferenc”. Cu prilejul vizitei, Papa Francisc s-a întâlnit în Muzeul Artelor Frumoase cu preşedintele Ungariei, János Áder, premierul Viktor Orbán, precum şi cu membrii Corpului episcopal ungar şi cu delegaţiile Consiliului Ecumenic al Bisericilor şi ale organizaţiilor evreieşti din Ungaria. Apoi, însoțit de cardinalul Péter Erdő în papamobil, Episcopul Romei i-a salutat pe credincioşi în Piaţa Eroilor din Budapesta.
După Liturghia de încheiere a Congresului Euharistic şi rostirea rugăciunii Îngerul Domnului, Papa Francisc s-a îndreptat spre Aeroportul „Liszt Ferenc”, unde în numele Bisericii şi-au luat rămas bun nunţiul apostolic Michael August Blume, cardinalul Péter Erdő, arhiepiscop de Esztergom-Budapesta și președintele Conferinței episcopale catolice maghiare, András Veres, iar din partea statului vicepremierul Zsolt Semjén, ministrul resurselor umane, Miklós Kásler, şi secretarul de stat pentru relații confesionale și etnice în cadrul Biroului premierului ungar, Miklós Soltész./rganciu/cvanatoru

(MTI – 12 septembrie)