Festivalul Internațional George Enescu

Realizator: Pe scena Ateneului Român se va afla, duminică, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen. La pupitrul său se va afla Jeremy Roller , care le va propune melomanilor opusuri din creația lui Richard Strauss și Piotr Ilici Ceaikovski.
Jeremy Roller: Ştiţi probabil că am înregistrat împreună două discuri cu muzică de Mozart. Cred că sunt printre primele discuri ale sale cu Mozart şi asta s-a întâmplat practic acum aproape 15 ani. A fost o colaborare foarte intimă în plan muzical, care a creat legături profunde în perioada respectivă. Am susținut concerte pe parcursul acelor ani, dar apoi nu am mai prea lucrat împreună, cu atât mai puțin în repertoriul pe care îl vom interpreta în acest concert. Va fi, așadar, un fel de regăsire după o lungă perioadă în care nu ne-am mai întâlnit.
Realizator: Declarația a fost consemnată de colega noastră de la Radio România Muzical Anca Andriescu. Concertul din această seară o va avea ca solistă pe celebra soprană germană Diana Damrau. Festivalul Enescu are astăzi în program și un recital de Johann Sebastian Bach susținut la Sibiu de celebrul violonist Gil Shaham. Orchestra și Corul Operei Naționale din Cluj Napoca, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, vor prezenta publicului opera Macbeth, de Giuseppe Verdi.#HUN/rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 septembrie)