Serbările Naționale de la Țebea

Serbările Naționale de la Țebea au loc și anul acesta fără spectacole, doar cu ceremonialul militar și religios care marchează 149 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Evenimentul începe la ora 10:00, în Cimitirul Eroilor, din localitate, în prezența unor înalte oficialități.
Reporter: Ilie Pintea: Evenimentele de azi vor debuta cu un ceremonial religios la biserica din localitate, unde se află și Complexul Istoric și Mormântul lui Avram Iancu. Slujba va fi urmată de evocarea istorică a evenimentului şi de ceremonia depunerii de coroane, încheiată cu defilarea Gărzii de Onoare.
În vederea bunei desfășurări a manifestării, Prefectura județului Hunedoara interzice accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice în spațiul consacrat evenimentului. De asemenea, traficul rutier se va închide pe DN 76, la intrarea în Țebea, pentru scurte intervale de timp, pentru a permite formarea Gărzii de Onoare. Situația din teren nu permite devierea circulației pe rute ocolitoare, iar pe perioada restricției de circulație se va asigura doar deplasarea autovehiculelor destinate intervențiilor de urgență./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 septembrie)