Preşedintele Bulgariei a anunţat că va dizolva Parlamentul pe data de 16 septembrie

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a anunţat că pe data de 16 septembrie va dizolva actualul parlament şi va numi un nou guvern interimar. În urmă cu câteva zile, şeful statului bulgar a declarat că va dizolva Adunarea Naţională cât mai curând, iar alegerile parlamentare anticipate se vor desfăşura în paralel cu scrutinul prezidenţial, pe data de 14 noiembrie.
„Astfel, vom economisi şi bani şi, mai ales, timpul cetăţenilor. Evident, cele două campanii – pentru parlament şi pentru alegerea preşedintelui şi vicepreşedintelui ţării – se vor desfăşura în acelaşi timp”, a subliniat Radev.
Potrivit preşedintelui bulgar, „campania prezidenţială va fi încă un reper pentru alegătorii bulgari privind partidele şi politicienii care lucrează pentru viitor şi cei care apără scheme de corupţie”.
„Mă aştept ca următorul guvern interimar să continue să lucreze pentru eradicarea corupţiei din instituţiile bulgare, într-un mod transparent şi responsabil, în interesul cetăţenilor”, a menţionat şeful statului bulgar./ddaniela/sdm2
(www.dariknews.bg – 13 septembrie)