Vladimir Putin s-a întâlnit cu Bashar al-Assad, la Kremlin

Președinții Rusiei și Siriei, Vladimir Putin și Bashar al-Assad, au purtat negocieri la Kremlin – transmite Agenţia TASS, menţionând că întâlnirea a avut loc luni, liderul sirian sosind la Moscova într-o vizită neanunțată.

„Sunt foarte bucuros să vă urez bun venit din nou la Moscova. Și, în primul rând, aș dori să vă felicit cu ocazia zilei dumnevoastră de naștere, sărbătorită recentă. Desigur, de data aceasta vă felicit personal şi pentru un rezultat foarte bun al alegerilor prezidențiale” – a declarat Vladimir Putin, la întâlnirea cu Assad.

Liderul rus a mai menționat că președintele sirian depune eforturi pentru a stabili un dialog cu adversarii săi politici şi a calificat drept problematică prezența trupelor străine în Siria fără permisiunea autorităților acestei ţări.

De asemenea, Vladimir Putin și-a exprimat speranța că prin eforturi comune, poporul sirian va putea fi ajutat „să se ridice”. Liderul rus a mai subliniat că rezultatele alegerilor au demonstrat încrederea oamenilor. La rândul său, președintele Siriei i-a mulțumit lui Putin în limba rusă./sdan/dsirbu

www.gazeta.ru – 14 septembrie