O proprietate excepțională din Los Angeles ar putea deveni cea mai scumpă din lume

O vilă din Los Angeles (Statele Unite), prezentată ca fiind cea mai scumpă din lume, va fi licitată pentru a acoperi datoriile promotorului Nile Niami, cel care se află la originea proiectului. Conacul în cauză, botezat „The One”, este situat în cartierul Bel-Air și are o suprafață de locuit de aproximativ 9.700 m², potrivit „Los Angeles Magazine”. Este construit pe un teren de peste două hectare. Nile Niami spera inițial să comercializeze această proprietate cu 500 de milioane de dolari (aproximativ 422 milioane de euro). Bărbatul este acum în incapacitate de plată și datorează 165 de milioane de dolari, adică 140 de milioane de euro, diferiților creditori ai săi. Proprietatea ar trebui în cele din urmă să găsească un cumpărător pentru o sumă mult mai mică decât cea pe care spera omul de afaceri să o obţină pe ea. Proprietatea este formată din 42 de săli de duș, băi și toalete, precum și 21 de dormitoare. Principalul dormitor are 510 m².
Vila are şi un garaj care poate găzdui 30 de mașini, dintre care două pot fi expuse într-o vitrină rotativă. Ea oferă o vedere la 360° a orașului Los Angeles. Terenul include și o pistă de atletism. Odată cu scoaterea pe piaţă a proprietăţii „The One”, Ted Lanes, lichidator desemnat de instanță, dorește să poată rambursa banii persoanelor care l-au împrumutat pe Nile Niami și să achite facturile neplătite ale dezvoltatorului imobiliar.
El nu a stabilit încă prețul vilei sau la ce dată se va organiza licitaţia. „The One”, care este a treia proprietate ca mărime din Statele Unite, nu este încă terminată și nu
și-a primit încă autorizaţia de ocupare. (www.20minutes.fr – 14 septembrie)/rcostea