Propuneri pentru compensarea facturilor la gaze şi energie

Consumatorii casnici vor primi o subvenţie de 18 bani pentru un kilowat pe oră la factura de energie electrică. Aceasta este una din propunerile cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă, analizată ieri în primă lectură de Guvern. Statul intenţionează să compenseze şi factura la gaze naturale, cu 25%. Precizări pe această temă a făcut ministrul Energiei, Virgil Popescu:
Virgil Popescu: Factura la un consum de 100 de KW la 82 de bani KW este de 82 de lei. Din această factură se scad 18 lei; practic, la 100 de KW plătesc 64 de lei, atât cât ar plăti dacă ar fi în portofoliul celui mai mic furnizor din piață. Dacă este la cel mai mic furnizor, i se scad în continuare 18 lei.
Realizator: Tot legat de plata facturilor, miniştrii au discutat ieri şi despre posibilitatea plafonării preţului la gaze naturale. Vor fi peste 5 milioane de gospodării beneficiare în cazul energiei electrice şi 3,6 milioane de gospodării, în cazul gazelor naturale. Ministrul energiei a mai spus că oamenii nu vor trebui să facă nimic pentru compensarea facturilor, întrucât furnizorii vor întreprinde toate demersurile necesare./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 septembrie