Cel de al XV-lea Congres al UDMR începe la Sângeorgiu de Mureş

Realizator: UDMR are astăzi zi de congres la Sângeorgiu de Mureş, la care se va stabili direcţia pentru următorii doi ani. În prim-plan se află politicile de susţinere a familiilor şi natalităţii, iar lista invitaţilor cuprinde nume importante: premierul României, vicepremierul şi membri ai guvernului de la Budapesta, lideri politici PNL şi PSD, precum şi reprezentanţi ai partidelor maghiare din bazinul carpatic. Vor veni şi membrii ai comunităţii Declic, neinvitaţi însă, pentru a cere UDMR să voteze desfiinţarea secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor.
Reporter: Marcela German – La cel de al XV-lea congres, UDMR are în plan să adopte o serie de documente strategice privind sprijinirea familiilor, pe care doreşte să le prezinte coaliţiei de guvernare până la sfârşitul anului. Ieri au avut loc dezbateri pe tema politicilor de susţinere a familiilor şi, implicit, a natalităţii, la care au participat organizaţiile de femei, tineri, aleşi locali şi miniştri. Astăzi, pe ordinea de zi a congresului figurează dezbaterea documentelor privind susţinerea familiilor, cel care priveşte recensământul în Transilvania şi altul de modificare a statutului UDMR. Şi-au anuntat prezenţa premierul României, Florin Cîţu, vicepremierul Ungariai, Szemijen Zsólt, liderii PNL, PSD şi ai partidelor maghiare din bazinul carpatic.
Să mai spunem că reprezentanţii comunităţii Declic au anunţat că vor fi prezenţi la congres pentru a înmâna un mandat special preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, prin care îi cer să respecte independenţa justiţiei şi să voteze în parlament desfiinţarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie./lazard/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 septembrie)