Deficitul de medici de familie creşte în comunele din județul Olt

Deficit mare de medici de familie în județul Olt. Potrivit corespondentei noastre Laura Stoican, tot mai mulţi medici ies la pensie, iar multe dintre comunele judeţului rămân astfel fără cadre medicale specializate pe medicina de familie.

Reporter: Deficitul de medici de familie se adâncește în comunele Oltului, unde tot mai mulți medici specializați pe medicina de familie ies la pensie sau decedează, iar din aceste motive comune întregi rămân fără doctori.

Cel mai grav este că nu se reușește înlocuirea lor, medicii tineri refuzând să ajungă în satele Oltului. Localnicii din mai multe comune ale județului sunt nevoiţi să meargă în localitățile din apropiere pentru o consultație sau o rețetă medicală. Grav este că în două localități din sudul județului Olt, Gura Padinii şi Vişina Nouă, nu este niciun medic de familie și nici nu sunt puncte de lucru unde să meargă sătenii.

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Olt spun că la nivelul județului lipsesc 38 de medici de familie. În Olt, acordarea serviciilor medicale în asistența medicală primară este asigurată în prezent de 219 furnizori. Conform analizei Comisiei mixte, numărul necesar de medici este de 257./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 septembrie