Programul Festivalului Internațional ”George Enescu”

Realizator: Orchestră Simfonică București va urca astăzi pe scena Sălii Radio, în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu”, avându-l la pupitru pe dirijorul John Axelrod. Cu un repertoriu extraordinar de divers, un program inovator și un stil carismatic de interpretare, acesta a dirijat până în prezent peste 175 de orchestre din întreaga lume. Iată cu ce gânduri se află acum la București.

John Axelrod: Festivalul este uimitor. Publicul e beneficiarul real, principal al acestui program atât de bogat și includ și publicul de pe streaming, dar mai ales publicul de la București și din celelalte orașe din România, care acum după pandemie sau încă în pandemie își demonstrează foamea, adevărata poftă de muzică și aprecierea și respectul pentru ceea ce iubesc și le este dăruit. Festivalul Enescu este faimos între festivalurile muzicale ale lumii, iar directorul său executiv Mihai Constantinescu este remarcabil prin modul în care a reușit să organizeze zi după zi o mare sărbătoare a muzicii, aducând în festival marile valori ale muzicii clasice, soliști și mari orchestre ale lumii, compozitori în concert sau în forumul lor internațional, o mare șansă pentru muzicienii români în această întâlnire.

Realizator: Tot astăzi, de la Sala Palatului, Orchestra Tonhalle din Zürich prezintă lucrări de Enescu, Beethoven și Schuman. Solistă va fi pianist Rudolf Buchbinder. Intrarea în vigoare a noilor reguli de protecție sanitară în București nu va afecta accesul la concertele Festivalului George Enescu. Biletele la concertele de la Ateneul Român și la Auditorium au fost vândute pentru un grad maxim de ocupare a sălii de 70%, iar la Sala Palatului și la Sala Radio de 50%. La Sala Radio a fost acceptată o singură excepție, fondul cererii foarte mari de bilete și au fost vândute locuri în limita a maximum 70% din sală doar la concertul de astăzi./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 septembrie