PSD va începe o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică

Partidul Social Democrat va începe o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică, a anunţat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Radu Oprea. El susţine că proiectul de lege referitor la acest subiect depus de PSD ar trebui dezbătut în procedură de urgenţă.

Radu Oprea: Ceea ce a propus PSD are două componente – o componentă de plafonare, care înseamnă media celor șase luni, între martie și septembrie, iar a doua componentă este cea de compensare, în care îi sprijinim pe cetățenii români cu o sumă de bani care ține cont de diferența între valoarea facturii și acea sumă la care plafonăm. Este o lege mai flexibilă pentru a putea să fie dezbătută, acceptată și votată foarte rapid în parlament, astfel încât plafonarea, temporară ce-i drept, să devină un fapt foarte rapid.

Realizator: Guvernul a discutat în primă lectură, în şedinţa de săptămâna trecută un proiect de ordonanţă care vizează compensarea preţurilor la energie electrică şi la gaze pentru consumatorii casnici şi noncasnici, iar premierul Florin Cîţu a declarat că a fost abordată şi chestiunea plafonării preţului la gaze, măsură care trebuie să fie discutată însă şi cu Comsia Europeană./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 septembrie