Diplomaţia multilaterală reprezintă cheia spre viitorul nostru comun şi nu există alternativă (preşedintele Bulgariei)

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, s-a adresat printr-un mesaj video participanţilor la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU care se desfăşoară la New York.
„Bulgaria va continua să lucreze pentru o Organizaţie a Naţiunilor Unite eficientă, pregătită să răspundă necesităţilor omenirii în secolul XXI. Provocările globale fără precedent necesită sprijinul tuturor ţărilor şi acţiuni concertate din partea comunităţii internaţionale. Diplomaţia multilaterală reprezintă cheia spre viitorul nostru comun şi nu există alternativă”, a subliniat şeful statului bulgar. Radev a subliniat că sarcinile urgente ale ONU sunt prevenirea răspândirii coronavirusului, refacerea economiei mondiale, combaterea schimbărilor climatice, lupta împotriva terorismului şi criminalităţii transfrontaliere şi consolidarea securităţii cibernetice.
Preşedintele bulgar a făcut apel pentru acordarea de sprijin celor mai afectate state din cauza crizelor şi a amintit că Bulgaria depune eforturi pentru a asigura vaccinuri ţărilor care au nevoie.
„În calitate de membru al UE, Bulgaria sprijină acţiunile comunităţii internaţionale pentru realizarea unor soluţii durabile pentru refugiaţii din Afganistan şi susţinerea ţărilor care adăpostesc un mare număr dintre aceştia. În semn de solidaritate, am luat decizia de a primi 70 de refugiaţi şi familiile acestora, care au lucrat pentru Bulgaria sau pentru misiuni ale UE şi NATO din ţară”, a subliniat Radev./ddaniela/ilapadat

(www.bnr.bg – 22 septembrie)