Inițiativa legislativă care prevede reducerea TVA de la 19% la 5% pentru lemnele de foc a trecut de comisia de buget

Senatorii din Comisia pentru buget au dat un raport favorabil unei inițiative legislative care prevede reducerea taxei pe valoare adăugată de la 19% la 5% pentru lemnele de foc. Documentul urmăreşte să vină în ajutorul populației din mediul rural, care folosește în proporție de 85% combustibil lemnos pentru încălzirea pe timp de iarnă, a precizat, marţi, senatorul PSD Radu Oprea, unul dintre inițiatori. La propunerea social-democraților a fost adoptat și un amendament care prevede ca măsura să intre în vigoare de la 1 noiembrie.
Radu Oprea: 150 de milioane de lei este impactul bugetar, estimat atât de noi, cât și de Ministerul Finanțelor Publice. Acum este într-adevăr necesar ca această lege să se aplice de anul acesta pentru ca și cei care se încălzesc cu lemne de foc, sunt aproape jumătate din cele 7,82 milioane de gospodării din România, în mediul rural 85%, să beneficieze de aceleași condiții de care vor beneficia și cei care se încălzesc cu energie electrică sau care se încălzesc cu gaz.
Realizator: Propunerea legislativă urmează să fie supusă la vot în plenul Senatului, care este prima cameră sesizată./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITAŢI (22 septembrie)