Primăria Capitalei a prezentat conceptul Trenului Metropolitan

Primăria Capitalei a prezentat astăzi conceptul Trenului Metropolitan – un proiect menit să încurajeze transportul în comun şi, implicit, să reducă problemele de trafic şi de poluare din zona Bucureşti-Ilfov. Trenul Metropolitan este gândit ca un metrou de suprafaţă care va circula pe actuala reţea de cale ferată din interiorul şi din afara Capitalei, cel mai devreme din 2024 – a spus primarul general Nicuşor Dan:
Nicuşor Dan: Proiectul pe care îl prezentăm azi, Trenul Metropolitan, este un proiect care încearcă să rezolve şi sunt sigur că va reuşi să rezolve o problemă de ansamblu. Ce înseamnă tren metropolitan? Înseamnă un metrou, practic, care circulă la suprafaţă, cu toate avantajele pe care le cunoaştem că le are metroul, cu avantajul că avem deja infrastructura CFR existentă. Dacă locuieşti în Ilfov şi lucrezi în Bucureşti, poţi să îţi laşi maşina la un park7ride, să te urci în trenul metropolitan, să cobori de acolo la Gara de Nord sau în Pipera sau la Gara Obor – asta înseamnă, evident, o scurtare a timpilor pentru fiecare dintre noi şi înseamnă reducerea presiunii de mediu pe poluarea aerului.
Realizator: În total, sunt prevăzute 16 linii ale Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, cu o lungime totală de peste 500 de kilometri. Investiţia pentru realizarea proiectului este de aproape 600 de milioane de euro, din care 400 milioane ar urma să coste achiziţia de material rulant nou, adică, trenuri moderne electrice – ne-a transmis reporterul nostru Alex Lancuzov./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITAŢI – 22 septembrie