Noi restricţii intră în vigoare de la miezul nopții în localităţi cu incidenţe crescute ale infectării cu noul coronavirus

Noi restricţii intră în vigoare de la miezul nopții în localităţi cu incidenţe crescute ale infectării cu noul coronavirus. În București, unde s-a trecut de pragul de patru cazuri la mia de locuitori se impune purtarea măștilor de protecție în spațiile aglomerate şi se insistă pe respectarea acestei obligații în mijloacele de transport în comun și în staţii.

În vehiculele STB trebuie respectate circuitele de urcare-coborâre, iar la metrou călătorie vor fi informați prin stațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute.

Municipiul Suceava intră tot din această noapte în scenariul roșu, după ce a depășit trei cazuri la mia de locuitori, nivel de care au trecut jumătate din municipiile reședință de județ; cu cea mai mare rată de infectare figurează Timișoara, peste 6,5 la mie. În momentul de față, Unitățile de Primiri Urgențe sunt efectiv ca pe front, se arată într-o postare pe platforma oficială rovaccinare, ilustrată cu imagini de la Spitalul ‘Sfântul Pantelimon’, din capitală.

Unitatea de Primiri Urgențe are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă un loc la terapie intensivă în cazul a 18 dintre ei, în timp ce 21 au nevoie de oxigen suplimentar și așteaptă un loc în secțiile unde există aparate specifice. ‘Este foarte grav ce se întâmplă’, scriu reprezentanții Comitetului de Vaccinare anti-COVID-19, cu precizarea că personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață și cu un apel la vaccinare și respectarea măsurilor de protecție./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 septembrie