Noua conducere a PNL va discuta toate variantele pentru a păstra funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru liberali

Realizator: Noua conducere a PNL va discuta marţi, la prima ședință după congres toate variantele pentru a păstra funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru liberali. Aceasta după ce Ludovic Orban și-a depus luni la partid denisia din acest post. A venit și cu un val de acuzații la adresa lui Florin Cîţu într-o conferință de presă susținută la Parlament, așa că nu pare să fie nici acum pace în PNL. Alina Stănuță a urmărit declarațiile. Are detalii în direct în Radiojurnal. Alina, bună ziua!
Reporter: Bună ziua! Fostul președinte al PNL Ludovic Orban spunea într-o declarație susținută la Palatul Parlamentului că și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la liderul de partid Florin Cîțu, deoarece dacă ar fi depus documentul la Parlament președinte al Camerei Deputaților ar fi putut ajunge un ales PSD, dar, a atras atenția Ludovic Orban, demisia nu este la dispoziția lui Florin Cîțu pentru o perioadă nelimitată. Dacă președintele PNL nu depune documentul în maximum 15 zile, Ludovic Orban își va depune demisia personal la Parlament. Totodată Ludovic Orban a lansat un val de acuzații la adresa echipei care a câștigat alegerile interne din cadrul PNL.
Ludovic Orban: Sâmbătă și duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost săvârșite vreodată în vreun partid politic în ultimii 31 de ani. După o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin amenințări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor Partidului Național Liberal, totul a culminat cu un aşa zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant și grav un drept fundamental într-o democrație: libertatea de a alege.
Reporter: Liberalii vor discuta marţi în cadrul ședinței de partid toate variantele privind șefia Camerei Deputaților și va fi aleasă cea mai bună variantă – declara premierul Florin Cîțu. Totodată, acesta spunea de la sediul Partidului Național Liberal că în condițiile în care Curtea Constituțională dă dreptate guvernului că procedura parlamentară în privința moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a fost viciată, atunci președinții celor două Camere, Senat și Camera Deputaților, trebuie să părăsească funcțiile./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 septembrie)