Reprezentanţii PSD au depus o a doua moţiune de cenzură

Conducerea parlamentului discută în şedinţa din această după-amiază despre procedurile de urmat în privinţa moţiunii de cenzură la adresa guvernului, iniţiată de USR PLUS şi AUR după decizia Curţii Constituţionale privind un conflict juridic între legislativ şi executiv. Între timp, o a doua moţiune de cenzură a fost depusă astăzi de reprezentanţii PSD. Alin Stănuţă este în direct cu detalii.
Reporter: Conducerea parlamentului are pe masă două documente pentru care trebuie să decidă calenarul de dezbatere şi vot. Moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a fost citită deja în plenul parlamentului pe data de 9 septembrie, dar calendarul a fost suspendat, întrucât premierul Florin Cîţu a depus o sesizare privind existenţa unui conflict juridic între parlament şi guvern. Astăzi Curtea Constituţională a admis cu unanimitate de voturi sesizarea premierului, dar a decis şi că parlamentul urmează să dezbată moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR şi să-şi exprime voinţa prin vot. Şi PSD a depus astăzi propria moţiune de cenzură, întrucât consideră că decizia CCR îi poate oferi premierului posibilitatea să conteste rezultatul moţiunii USR PLUS şi AUR. În debutul şedinţei conducerii paralmentului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, declara că moţiunea USR PLUS şi AUR trebuie dezbătută prima, deoarece a fost depusă anterior celei a PSD şi declara că, din punctul său de vedere, aceasta a trebui supusă votului chair mâine în plenul parlamentului. Şedinta este în desfăşurare, vom reveni cu deciziile.
Realizator: Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a acuzat PSD, USR şi AUR de iresponsabilitate, considerand că vor să arunce ţara în haos, într-o perioadă dificilă prin moţiuni de cenzură. El a mai declarat că aşteaptă motivarea deciziei Curţii Constituţionale, iar după aceea liberalii vor lua o hotărâre cu privire la acţiunile viitoare./ganton/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 septembrie)