NAPI GAZDASÁG: Ministrul agriculturii din România a demisionat

Marţi, ministrul român al agriculturii şi dezvoltării regionale, Adrian Oros, şi-a anunţat demisia.
Politicianul şi-a motivat decizia afirmând că premierul Florin Cîţu nu a tratat niciodată agricultura drept o prioritate, bugetul acestei ramuri scăzând la doar 60% din totalul anului trecut, iar în varianta PNRR aprobată de Comisia Europeană nu şi-a găsit loc niciunul din proiectele mai ample propuse de ministerul respectiv.
În prima variantă a PNRR din noiembrie anul trecut, guvernul român alocase încă 6,5 miliarde euro pentru proiecte de irigare, drenare, prevenire a deşertificării şi împotriva grindinei, respectiv pentru construirea unui sistem care să vină în ajutorul producătorilor din ţară, cum ar fi depozitarea şi distriburea produselor.
Media din România a explicat demisia lui Oros prin afirmaţia că acesta l-a susţinut în lupta pentru şefia partidului pe fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, şi din acest motiv s-a deteriorat relaţia sa cu noul președinte ales, Cîţu. Potrivit unor surse media, Oros urma să fie schimbat şi de către premier.
Ludovic Orban, cel care a fost învins în lupta internă pentru putere, şi-a înaintat încă de luni noii conduceri a PNL demisia din funcţia de şef al Camerei Deputaţilor. În noua conducere a camerei inferioare nu a fost inclus niciunul dintre foştii demnitari, majoritatea acestora îşi retrăsese candidatura deja după alegerea lui Cîţu – scrie MTI.
(Autor: László Domokos)

NAPI GAZDASÁG (Ungaria), 28 septembrie 2021 –
https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/agrar-roman-miniszter-lemondas.737318.html

Traducerea: Imola Stănescu – RADOR