Şedință comună a Senatului și Camerei Deputaților, pentru prezentarea moțiunii de cenzură a PSD

La această oră urmează să înceapă ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților, pentru prezentarea moțiunii de cenzură a PSD. Ne oferă acum detalii în direct de la Parlament pe reporterul nostru Alina Stănuță. Bună ziua, a început ședința?

Reporter: Alina Stănuță – Bună ziua! Deocamdată, ședința nu a început. Sunt destul de puțini parlamentari în sală. Moțiunea de cenzură este semnată de 157 de senatori și deputați social-democrați care critică Guvernul și arată printre altele că atragerea fondurilor europene este la pământ, capitalul românesc este condamnat la faliment, iar comunitățile locale sunt subdezvoltate.

Pe hârtie, moțiunea de cenzură ar avea șanse să treacă, pentru că există 280 de voturi favorabile, din cele 234 necesare – 157 de la PSD, 80 de la USR PLUS și 43 de la AUR. De cealaltă parte, liberalii au 134 de voturi, alături de 29 din partea UDMR și 18 din partea minorităților naționale, în total 181 de voturi, insuficiente pentru a bloca moțiunea de cenzură a PSD.

Astăzi, în ședința de la Parlament doar se citește documentul, iar săptămâna viitoare, marți, au loc dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură. Vom reveni când începe ședința./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 septembrie