Foto: Badea Remus Nicolae (C)/AGERPRES

Realizator: Cătălin Gomboş – Dacian Cioloș va fi noul președinte al USR PLUS. El a câștigat la un scor strâns turul al doilea al scrutinului online organizat în interiorul partidului. Rezultatele votului urmează să fie validate de congresul USR PLUS, care are loc sâmbătă și duminică la Romexpo în capitală. Reuniunea are loc în sistem hibrid, online și cu prezența fizică, iar cei care se vor afla efectiv la Romexpo vor fi doar persoane vaccinate. Congresul USR PLUS este ultimul pas în procesul de fuziune a celor două partide, început în urmă cu doi ani. Cătălin Purcaru relatează.
Reporter: Aproximativ 700 de voturi au fost în favoarea lui Dacian Cioloș, față de contracandidatul său, Dan Barna. Peste 38.000 de membri USR PLUS și-au exprimat opțiunea sistem online. Declarat câștigător, Dacian Cioloș a afirmat că USR PLUS trebuie să continue să se întărească în perspectiva alegerilor din 2024.
Dacian Cioloş: USR PLUS va avea un rol important de jucat în perioada următoare până în 2024 pentru a oferi o alternativă reală la modernizarea României. Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale și câștigarea celorlalte alegeri.
Reporter: Contracandidatul său, Dan Barna, a susținut că rezultatul arată că USR PLUS este un partid dinamic, în care democrația funcționează.
Dan Barna: De luni încolo rămânem acelaşi partid solid, acelaşi partid solidar, acelaşi partid vertical, care a adus în România reformă.
Realizator: Rezultatul alegerilor interne pentru funcția de președinte urmează să fie validat în congresul formațiunii politice, care începe sâmbătă. Totodată, cei 1.200 de delegați vor alege componența Biroului Politic Național, structură formată din 24 de membri. În a doua zi a congresului vor fi făcute modificări la statut între care și durata mandatului președintelui USR PLUS, de doi ani sau de patru ani, cum este în prezent.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 octombrie)