FOARTE URGENT: Trebuie să se opereze urgent astfel riscă să își piardă viața

Bună ziua,

Să scriu aceste lucruri… Mi se pare un coșmar, un vis urât… Nu se întâmplă cu fiica mea așa ceva!

Așa începe povestea Mariei Todică, a cărei fiică – Ionela – suferă de o malformație congenitală la inimă.

Fetița de 2 de luni are un defect în structura inimii care îi pune viața în pericol. Respiră greu, tușește des, inima îi bate tare, scade puternic în greutate și supraviețuiește doar cu ajutorul unor medicamente foarte puternice, care îi pot face rău în alte părți ale corpului.

Până să aflăm de boala ei, am făcut niște fotografii pentru a le avea drept amintire când va fi mare. Acum mă uit la poze și plâng. Cum să nu le vadă când va fi mare, cum? Nu pot să îmi imaginez așa ceva, spune mama copilei, îndurerată de gândul că o poate pierde oricând.

Problema Ionelei Todică are o rezolvare în Turcia, la Clinica Emsey din Istanbul, unde o echipă de medici specialiști o pot opera pe fetiță și îi pot salva viața. Doar că intervenția și tratamentul post-operator costă peste 15.000 de euro, bani pe care familia nu are de unde să îi obțină. Doar Ion Todică lucrează, iar din salariul lui de muncitor în construcții trebuie să întrețină patru suflete.

Niciodată nu am ajuns să cerem bani cuiva. Am muncit de când ne știm să le facem o casă copiilor, să le oferim iubire, să-mi ajut sora studentă sau rudele… Mi-e așa incomod să scriu această rugăminte, dar nu am de ales…, mai spune femeia care ne roagă insistent să nu îi întoarcem spatele, să o ajutăm să strângă banii necesari pentru a-și salva fiica.

Povestea Ionelei Todică poate fi povestea oricărui nou-născut. Putea fi și povestea copilului tău. Dacă ai fi fost într-o astfel de situație, nu ai fi vrut să fii ajutat(ă)? Gândește-te că toți ne putem afla la un moment dat într-o situație dificilă și, cu siguranță, toți am vrea să nu fim lăsați să luptăm singuri, mai ales când puterile ne sunt cu mult inferioare obstacolelor care ne sunt puse în față. Împreună putem schimba situații-limită, putem oferi o șansă în plus celor care au nevoie disperată de ea.

Și Ionela e într-o situație-limită și e prea mică pentru a lupta cu o astfel de problemă. Dar noi îi putem întinde o mână de ajutor prin orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă”. Această fetiță are nevoie de noi toți!

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botosani

 Vă rugăm ca la mențiune plată/detalii plată  să specificați: IONELA TODICA