O nouă provocare pentru tinerii artiști: Concursul Internațional de Arte Plastice “România – Semne identitare”

Asociatia Pro Valores și Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Competiția se adresează iubitorilor libertății absolute reprezentată de imaginație, în încercarea de a descoperii noi talente îndrăgostite de universul culorilor, formelor și expresiilor.

Competiția se va desfășura exclusiv on-line, iar participanții de la 6 la 18 ani, împărțiți pe 3 categorii de vârstă, vor putea trimite fotografiile lucrărilor (pictură, desen, tehnici mixte) și documentele necesare înscrierii în perioada 11 octombrie – 15 noiembrie 2021, pe adresa: concursulromania@gmail.com.

Întrecerea artistică are trei perioade de înscriere (11 octombrie – 1 noiembrie 2021, 2 – 10 noiembrie 2021 și 11 – 15 noiembrie 2021). Amănunte despre conditiile de participare la aceast concurs găsiți pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-romania-semne-identitare-inscrieri/

In acestă perioadă grea, dominată de pandemia care bulversează sute de milioane de oameni, acest concurs dă un imbold evadării din monotonia acestor zile, prin intermediul artei, al creației. Concurenții vor putea trimite lucrări inspirate de locurile, oamenii, simbolurile sau tradițiile românești.

Creațiile alese de un juriul condus de pictorul Gheorge Dican – vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, vor fi expuse timp de o lună în Galeria Cozia1 din Râmnicu Vâlcea, iar vernisajul și premierea participanților vor avea loc pe 1 decembrie, în cadrul unei suite de manifestări culturale, dedicată Zilei Naționale a României. De asemenea lucrările premiate vor intra în noua Galerie virtuală de pe www.asociatiaprovalores.ro și vor putea fi admirate de foarte mulți oameni, care la rândul lor se vor bucura de frumos. Premiile care îi așteaptă pe tinerii artiști se ridică la valoarea de peste 10000 lei.

Regulamentul complet pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-romania-semne-identitare-regulament/

Co-organizatori: Asociaţia “Pro Valores” și Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea.

Partener: Ovalsart

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal

Sebastian CRACIUN

Presedinte al Asociaţiei Cultural Sportive Pro Valores
http://asociatiaprovalores.ro
Tel. 0743123631