Pană pe Facebook: Telegram spune că a bătut un record de noi înscrieri

Peste 70 de milioane de utilizatori s-au alăturat serviciului de mesagerie securizată Telegram, a declarat, marți, fondatorul său rus, Pavel Durov, o consecință a întreruperii masive care a afectat aplicațiile concurentului său Facebook.
„Am întâmpinat peste 70 de milioane de refugiați de pe alte platforme într-o singură zi”, a salutat Pavel Durov pe contul său Telegram, referindu-se la „o creștere record a numărului de înregistrări”. „Sunt mândru de echipa noastră care a gestionat această creștere fără precedent, deoarece Telegram a continuat să funcționeze fără probleme pentru majoritatea utilizatorilor noștri”, a continuat miliardarul în vârstă de 36 de ani.
Luni, o întrerupere mondială fără precedent a forțat miliarde de utilizatori să renunțe la serviciile Facebook, de la WhatsApp la Instagram, prin Messenger și Oculus. Profitând de nenorocirea altora, mesageria Telegram a trecut luni de pe locul 56 pe locul 5 printre cele mai descărcate aplicații gratuite din Statele Unite, potrivit firmei specializate SensorTower. Alte rețele concurente, cum ar fi Twitter, au avut, de asemenea, un aflux de utilizatori.
„Aș dori să le spun noilor utilizatori următoarele: Bine ați venit la Telegram, cea mai mare mesagerie independentă din lume. Nu vă vom dezamăgi atunci când alții o vor face”, a asigurat, marți, Pavel Durov.
Fondată în 2013 de frații Pavel și Nikolai Durov, foști creatori ai foarte popularei rețele sociale rusești VKontakte, Telegram susține că face din securitate prioritatea sa și refuză, în general, să colaboreze cu autoritățile, fapt care i-a adus încercări de blocare în unele țări, în special în Rusia. În ianuarie 2021, Telegram se bucurase deja că a câștigat 25 de milioane de utilizatori după anunțarea de către WhatsApp a unei mai mari partajări a datelor sale cu compania-mamă Facebook. (www.lefigaro.fr – 5 octombrie)/rcostea