România a aniversat, la Paris, 65 de ani de la aderarea sa la UNESCO

România a aniversat, aseară, la Paris, 65 de ani de la aderarea sa la UNESCO, în prezenta ministrului de externe, Bogdan Aurescu.
Reporter: Daniela Coman – Directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, a felicitat România pentru longevitatea sa în organizație, anticipând proiecte viitoare. Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a vorbit despre importanța evenimentului.
Bogdan Aurescu: România a beneficiat foarte mult, în urma cooperării cu UNESCO, atât în domeniul educației, cât și în domeniul culturii și științei. Sunt o serie de proiecte care în continuare se derulează. Există o mulțime de situri din România care sunt înscrise pe listele organizației.
Reporter: Aniversarea a fost marcată printr-o expoziție de documente și fotografii din arhiva Ministerului român de Externe, instalată pe holul sediului UNESCO de la Paris, și printr-un concert extraordinar susținut de cunoscutul ansamblu de tineri muzicieni Violoncellissimo, fondat și condus de maestrul Marin Cazacu, aplaudat aseară minute în șir de invitații prezenți în sală, printre ei ambasadori ai țărilor membre ale UNESCO, membri ai Corpului Diplomatic din Franța, personalități culturale internaționale, membri ai comunității românești din Paris./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 octombrie