Preşedintele Klaus Iohannis nu crede în soluţionarea rapidă a crizei politice

Realizator: Nicoleta Turcu – Preşedintele Klaus Iohannis este sceptic că se va găsi o soluţie rapidă la criza politică. El a admis că ar putea fi nevoie de mai mult de o serie de consultări cu partidele din parlament. Şeful statului este sceptic şi în ceea ce priveşte posibilitatea refacerii legăturilor dintre PNL şi USR:
Klaus Iohannis: Dacă vrem să analizăm faptele, şi nu poveştile politice, vedem că USR a fost în guvern, a abandonat guvernarea, a votat USR împreună cu PSD şi cu AUR pentru căderea guvernului din care au făcut parte. Aceştia sunt nişte paşi politici cu mare greutate şi nu ştiu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener, care a votat să-ţi dărâme guvernul.
Realizator: În ceea ce priveşte şansele ca Florin Cîţu să revină în fruntea unui nou guvern cu puteri depline, şeful statului a spus că orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poată să devină premier. Întrebat şi despre şansele fostului lider PNL, Ludovic Orban, preşedintele a evitat să răspundă, a dat însă explicaţii despre convocarea consultărilor abia săptămâna viitoare şi a precizat că a lăsat timp politicienilor să revină cu picioarele pe pământ pentru a veni cu soluţii mature la discuţii şi, dacă nu va fi găsită o soluţie privind asumarea guvernării, actualul cabinet interimar va rămâne în funcţie, a mai avertizat şeful statului./lcoman#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 octombrie)