Situaţiile în care purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie

Realizator: Nicoleta Turcu – Purtarea măștii de protecție este acum obligatorie în toate spațiile deschise în localitățile în care incidența COVID depășește șase cazuri la mia de locuitori. Miercuri a fost trimis în acest sens un ordin comun al miniştilor sănătății și de interne. Mihaela Enache cu mai multe informații.
Reporter: Autoritățile explică faptul că masca nu este obligatorie în cazul în care o persoană merge singură pe stradă sau cu cineva cu care locuiește împreună, nici în parc sau atunci când merge cu bicicleta. În toate aceste cazuri condiția este să nu fie aglomerație. Când însă interacționează cu persoane cu care nu locuiește nu se mai consideră activitate individuală și trebuie să poarte mască. Alte excepții se pot stabili la propunerea direcțiilor de sănătate publică prin hotărâri ale comitetelor pentru situații de urgență. Indiferent de rata incidenței în localitate purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie în toate locurile deschise aglomerate, în târguri, bâlciuri, talciocuri, în piețe sau în stațiile pentru transportul în comun.
Realizator: Miercuri executivul a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, măsură care va intra în vigoare pe 10 octombrie.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 octombrie)