Cancelarul Angela Merkel, aflată în vizită la Ierusalim, a reafirmat angajamentul Germaniei față de securitatea Israelului

Cancelarul german, Angela Merkel, a reiterat astăzi angajamentul ţării sale pentru Israel şi a afirmat că securitatea acestuia va fi întotdeauna extrem de importantă pentru Germania.

Merkel, care s-a întâlnit la Hotelul Regele David din Ierusalim cu primul ministru Naftali Bennett, va vizita astăzi şi Memorialul Holocaustului Yad Vashem.

Reporter: În vizită la Ierusalim, cancelarul Angela Merkel a reafirmat angajamentul Germaniei față de securitatea Israelului: „Va fi întotdeauna în atenția oricărui guvern german”. Guvernul israelian a invitat-o pe doamna Merkel pentru a celebra legăturile dintre cele două țări în timpul mandatului de cancelar al Germaniei.

Premierul Naftali Bennett a spus că Israelul apreciază angajamentul de lungă durată al Germaniei. Relațiile bilaterale au devenit mai puternice ca niciodată și dorește consolidarea legăturilor în afaceri, știință, educație, sănătate și bineînțeles, securitate. „Ne amintim cu siguranță de istorie, dar privim cu optimismul la viitor. Noul guvern israelian este cel mai divers din istoria ţării. Avem stânga și dreapta, evrei și musulmani, religioşi și laici și funcționează destul de bine”, a comentat premierul Bennett./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 octombrie