Compania Municipală Termoenergetica București a încărcat instalațiile pentru aproximativ 80% din punctele termice

Bucureşti, 12 octombrie 2021 – Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunță, marți, că în aproximativ 80 la sută din totalul punctelor, modulelor și centralelor termice (1027) au fost încărcate instalațiile pentru furnizarea căldurii.

Pentru restul de 20 de procente, instalațiile nu s-au încărcat încă, deoarece asociațiile de proprietari au anunțat că momentan nu doresc furnizarea căldurii sau mai sunt în defășurare lucrări la rețeaua secundară.

Reamintim asociațiilor de proprietari că este necesară deschiderea circuitului de încălzire din subsolurile blocurilor și realizarea aerisirii coloanelor, astfel încât agentul termic să parcurgă întrega instalație de încălzire. De asemenea, asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Precizăm că după începerea probelor la cald, având în vedere evoluția în scădere a temperaturilor, compania a continuat furnizarea agentului termic pentru încălzire, cu precădere în timpul nopții. Este important de subliniat că în prezent, centralele de termoficare Vest Energo și Grivița nu funcționează și de aceea, până la realizarea echilibrului hidraulic al întregului sistem de termoficare, pot exista sincope în procesul de furnizare a agentului termic.

Vă comunicăm și faptul că instituția noastră a început furnizarea căldurii și către spitale, şcoli, grădiniţe, cămine de bătrâni şi către celelalte instituţii care au solicitat acest lucru.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor care apar în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon 031.9442 şi 0800.820.002.

Serviciul Comunicare şi Relaţii cu Publicul