Spitalele care tratează pacienți cu COVID amână concediile de odihnă ale personalului medical pentru a face față pandemiei

Realizator: Constanţa Comănici – Spitalele care tratează pacienți cu COVID-19 amână concediile de odihnă ale personalului medical pentru a face față pandemiei. În ultimele zile și ambulanțele lucrează la foc continuu. La Sibiu, echipajele au fost chemate chiar și de 300 de ori pe zi. Corespondenta RRA Carmen Vulcan transmite.
Reporter: Au fost suspendate aproape toate concediile de odihnă pentru că este nevoie de tot personal disponibil pe teren – spune managerul Constantin Popescu.
Constantin Popescu: Funcţionăm la capacitate maximă, cu un maxim de efective pe care le putem aduce, cu o parte din concedii anulate, cu toate mașinile pe care le putem mobiliza, deci răspundem în medie acum la 300 de solicitări zilnic. Creșterea este de aproximativ 50% față de luna august, în plus se adaugă undeva între 120 și 150 de recoltări.
Reporter: Dacă la Sibiu ambulanțele încă nu au ajuns să facă cozi la unitățile de primiri-urgențe ale spitalelor COVID, în schimb la testările la domiciliu se înregistrează unele întârzieri. Sunt două ambulanțe dedicate acestui scop care străbat zilnic sute de kilometri în întreg județul pentru a ajunge să testeze suspecții de COVID./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 octombrie)