USR va avea miercuri primele discuţii cu PNL şi UDMR pentru refacerea coaliţiei de dreapta

Realizator: Cătălin Gomboş – USR ar putea avea primele discuţii cu PNL şi UDMR pentru refacerea coaliţiei de dreapta şi pentru a contura o majoritate abia mâine după-amiază, a anunţat premierul desemnat Dacian Cioloş. USR speră că liberalii ar putea să-şi schimbe poziţia radicală, după şedinţa conducerii PNL, programată în această seară, a spus Dacian Cioloş, în prima conferinţă de presă, după ce preşedintele l-a desemnat candidat pentru conducerea unui viitor guvern:
Dacian Cioloş: Vreau să vă spun că am avut o discuţie telefonică ieri seară şi astăzi dimineaţă cu colegii de la UDMR şi cu cei de la PNL şi cu minorităţile şi cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine, pentru că am înţeles că PNL va avea în seara aceasta un Birou Politic pentru a discuta un eventual nou mandat, şi atunci mâine după-amiază, probabil după şedinţa de guvern, vom stabili o primă întâlnire şi o primă discuţie în acest format la nivelul preşedinţilor partidelor.
Realizator: Iniţial, USR anunţase că ar dori să înceapă astăzi discuţiile şi negocierile cu foştii parteneri. A stabilit şi echipa de negociere din care fac parte şi foştii miniştri Vlad Voiculescu şi Cătălin Drulă, unele dintre cele mai critice voci la adresa premierului interimar, Florin Cîţu. Deocamdată, cel puţin la nivel declarativ, nici liberalii şi nici UDMR nu se grăbesc să vină la negocieri. Premierul desemnat are la dispoziţie, potrivit Constituţiei, 10 zile pentru a alcătui o majoritate, care să voteze în parlament guvenul pe care îl va propune./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 octombrie)