În judeţul Vaslui se ating recorduri absolute de cazuri COVID diagnosticate

Cu peste 15.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate astăzi, rata incidenței a trecut de 3 la mie în toate județele României. Nivelul cel mai ridicat este în Ilfov, aproape 16,5 la mie, și în capitală, peste 16. De altfel, cele mai multe cazuri noi au fost astăzi și în București, mai bine de 3.000, în linia ultimelor zile, dar s-au înregistrat multe îmbolnăviri și în Prahova, aproape 950, sau în Iași, peste 660. În multe județe se ating în această perioadă recorduri absolute de cazuri diagnosticate, așa cum se întâmplă și în județul Vaslui, după cum relatează Alina Darie.

Reporter: În ultimele 14 zile s-au constatat creșteri importante ale numărului de îmbolnăviri în Vaslui şi Huși.

Primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan: Cu cât ne vom vaccina mai mulți, cu atât gradul de infectare va fi mai mic. Să lăsăm acele temeri, uitaţi-vă şi dvs câte e de dur când vezi un copil de trei luni de zile în reanimare.

Reporter: Pe fondul acestui val de îmbolnăviri, mulți cetățeni s-au decis să se vaccineze.

Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui: Sper ca toată lumea să înțeleagă că mesajele oficiale sunt cele corecte și ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a vedea acele mesaje care pun sub semnul întrebării vaccinul, din diverse motive, fără a demonstra.

Reporter: În prezent, în județul Vaslui 12 localități, inclusiv municipiul Bârlad, au o rată de infectare între 6 şi 11 la mia de locuitori, iar autoritățile au luat măsuri suplimentare, precum purtarea măștii în toate spațiile deschise. Circulația a fost restricționată pe timpul nopții./schelaru