O echipă de cadre medicale din Republica Moldova vine în România, pentru a-i ajuta pe colegii lor de la spitalul modular de la Lețcani, județul Iași, să trateze bolnavii de COVID

Realizator: O echipă de medici, asistenți medicali și paramedici din Republica Moldova, în total 32 de oameni, vin în România pentru a-i ajuta pe colegii lor de la spitalul modular de la Lețcani, județul Iași, să trateze bolnavii de COVID. Anul trecut, în luna mai, medici și asistenți medicali din România au lucrat în spitalele de peste Prut, unde erau tratați pacienții infectați cu coronavirus. Cristina Popușoi de la Radio Chișinău relatează.
Reporter: 12 medici, 10 asistenți medicali și 10 paramedici din Republica Moldova au plecat în misiune în România. Timp de 12 zile, aceștia vor trata pacienți de COVID-19 împreună cu colegii lor la spitalul modular din comuna Lețcani, județul Iași.
-: România acum se confruntă cu lipsa cadrelor medicale. Ceea ce eu simt este că prin felul ăsta noi spunem României că suntem aici.
-: Ne ducem cu scopul de a-i ajuta pe colegii noștri, pentru că respectiv şi ei la rândul lor au venit când noi am avut nevoie de ajutor şi ne-au ajutat.
Reporter: Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, le-a mulțumit medicilor pentru munca pe care o fac în spitalele de aici, dar și pentru misiunea din România.
Natalia Gavriliță: Este necesar de a ne uni forțele, pentru că mai mult ca oricând personalul medical și sistemul sanitar al României au nevoie de ajutor. Solidaritatea şi responsabilitatea sunt cruciale în aceste momente.
Reporter: De la începutul pandemiei România a sprijinit cetățenii Republicii Moldova. Anul trecut, în luna mai, o echipă din 40 de medici și asistenți medicali din România a lucrat în spitalele din Republica Moldova, oferind ajutor colegilor lor moldoveni./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 octombrie)