Ziua Europeană a Luptei împotriva Traficului de Persoane

Realizator: Cristina Grecu – Exploatarea sexuală şi prin muncă şi cerşetoria rămân principalele forme ale traficului de persoane, iar cele mai multe dintre victime sunt fete şi femei – a declarat directorul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, comisarul şef Maximilian Nicolae la o dezbatere pe această temă. Victimele sunt racolate de către persoane cunoscute, iar în pandemie a crescut şi numărul celor abordate de către traficanţi pe Internet:
Maximilian Nicolae: Principalele judeţe de provenienţă, care sunt Dolj, Bacău, Galaţi, Timiş, ţările de destinaţie: Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, vedem că ele cam se menţin în ultimii ani. Procentajul de victime provenite din mediul rural şi urban la fel se menţine în jurul cifrei de 50%, anul trecut a fost în jur de 52% pentru victimele din mediul rural. Principala metodă de racolare a victimelor rămâne recrutarea faţă-n faţă, cel mai mare număr de victime fiind recrutate de către persoane cunoscute. A crescut într-adevăr numărul victimelor recrutate prin Internet, prin mijloace online, având în vedere şi restricţiile impuse de pandemie.
Realizator: Reporterul RRA Daniela Vasilescu reaminteşte că astăzi este marcată Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ţara noastră fiind principala sursă a victimelor acestui fenomen./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 octombrie)