PNL nu va vota cabinetul Dacian Cioloș – declară premierul interimar Florin Cîțu

Comisiile parlamentare de specialitate continuă la această oră audierile miniștrilor propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș să facă parte din viitorul guvern. Primii care au intrat la comisie au fost candidații de la cultură și sport, iar, de la această oră, sunt programați cei propuși pentru apărare, externe și cercetare.

PNL nu va vota cabinetul Dacian Cioloș, a declarat astăzi la parlament premierul interimar Florin Cîțu. El a precizat că liberalii vor fi prezenți la ședință respectivă, dar se vor abține de la vot. Pe de altă parte, liderul PNL a declarat că a aflat cu surprindere că Ministerul Apărării nu va mai primi 2% din Produsul Intern Brut, ceea ce ar reprezenta o încălcare a relației de parteneriat cu NATO.

Florin Cîțu: Decizia de vot a fost luată aseară în BEX. Ne vom abţine la voturile pentru candidatura miniştrilor din acest guvern. I-am rugat pe colegii mei să vină cu argumente clare, și, ca o noutatea, am aflat surprins de la ministrul apărării dl Ciucă că în programul de guvernare al guvernului Cioloș apărarea nu mai primește 2%, deci o primă încălcare a relației noastre cu NATO și a promisiunii pe care o avem pentru a păstra acest procent în guvern. Este mai mic decât 2%./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 octombrie