Un nou maraton al vaccinării, în Capitală

Un nou maraton al vaccinării se va desfășura la sfârșitul săptămânii în capitală, în șase centre: la Romexpo, Circul Metropolitan, Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Centrul „Sfântul Andrei” din Liberty Mall și Clubul Seniorilor, din Calea Plevnei. Începând de mâine de la ora 8:00 până luni la aceeași oră se vor administra non-stop toate tipurile de vaccin anticovid disponibile în România. Se pot prezenta fără programare, doar cu buletinul, toți cei care vor să înceapă o schemă de vaccinare, să facă rapelul sau doza a treia.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, reamintește că vaccinarea reduceri consistent riscul de dezvoltare a unei forme grave de COVID și că peste 90% din decesele asociate coronavirusului s-au produs la persoane nevaccinate. El face din nou apel la populație să țină cont doar de opiniile specialiștilor, nu de numeroasele dezinformării prezente în spaţiul public.
Valeriu Gheorghiţă: Știm foarte bine, din toate studiile sociologice, că oamenii în momentul de față se informează în general din mass media și de la prieteni, și mai puțin de la cadrele medicale. Aici intervine, desigur, rolul medicului de familie, pentru că sunt profesioniștii la care apelăm de fiecare dată când avem o problemă de sănătate. Cred că în tot ceea ce înseamnă comunicare pe pandemie trebuie să avem încredere în medici și în recomandările medicale. Din punct de vedere al mobilizării întregii societăți, aici suferim foarte mult, pentru că avem o dezbinare în momentul de față, ceea ce nu este de folos nimănui, și cred că fiecare om trebuie să devină un luptător în ceea ce privește controlul acestei pandemii./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 octombrie