Două decese la Spitalul din Tg. Cărbuneşti, judeţul Gorj, după ce instalaţia de oxigen a cedat

Realizator: Constanţa Comănici – Două persoane în stare foarte gravă internate la Spitalul din Tg. Cărbuneşti din judeţul Gorj au murit după ce instalaţia de oxigen a cedat. Din informaţiile transmise de către reprezentanţii spitalului, pacienţii nu au rămas niciun moment fără oxigen, iar ulterior se va stabili dacă decesele au legătură cu defecţiunea. Alte persoane internate în această unitate sunt ventilate mecanic – a precizat la postul nostru de radio prefectul judeţului, Marcel Iacobescu. El a anunţat că sosesc ajutoare şi din judeţele limitrofe:
Marcel Iacobescu: Bolnavii au fost trecuţi pe oxigen pe tuburi. În acest moment sunt transferaţi către alte spitale din judeţ şi situaţia este sub control, în acest moment. L-am anunţat pe dl Arafat, primim ajutoare tuburi de oxigen, ambulanţe din judeţele învecinate. Este în desfăşurare transferul pacienţilor către alte spitale din judeţ.
Realizator: Potrivit corespondentului RRA Răzvan Stoichiţoiu, mai mulţi pacienţi sunt transportaţi către alte spitale, iar la faţa locului s-au deplasat autospeciale şi ambulanţe SMURD, care au în total 67 de butelii cu oxigen. Deocamdată, nu se ştie cauza defecţiunii. În spital sunt internaţi 152 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care 80-90 au nevoie de oxigen./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 octombrie)