Nominalizarea făcută de șeful statului pentru funcția de prim-ministru este Nicolae Ciucă

Radiojurnal – Realizator: Constanţa Comănici – Actualul ministru interimar al apărării, Nicolae Ciucă, este nominalizarea făcută de șeful statului pentru funcția de prim-ministru. După consultările avute ieri cu partidele parlamentare președintele Klaus Iohannis a declarat că este momentul depășirii crizelor cu care se confruntă România. Ţara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă – a spus și Nicolae Ciucă – făcând apel la responsabilitate din partea clasei politice.
Reporter: Oana Bâlă. Premierul desemnat Nicolae Ciucă este de părere că încredințarea mandatului de prim-ministru reprezintă un gest de responsabilitate într-un moment dificil pentru România, care trebuie să depășească actuala criză.
Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și, de asemenea, să negociem cu toate forțele responsabile, astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament.
Reporter: Desemnarea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier a fost făcută de președintele Klaus Iohannis, la finalul celei de a doua runde de consultări cu partidele parlamentare, după ce cabinetul propus de Dacian Cioloș nu a reușit să obțină votul de încredere al parlamentului. Şeful statului a afirmat că este nevoie de un guvern cu puteri depline care să poată rezolva problemele cu care se confruntă românii.
Klaus Iohannis: Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc și chiar dacă acum avem soluții pentru aceste chestiuni, este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit.
Reporter: Premierul desemnat are la dispoziţie zece zile să formeze o echipă şi să contureze un program de guvernare pe care să-l înainteze parlamentului pentru un vot de încredere.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 octombrie)