Nu există nicio garanție că după cele două săptămâni de vacanţă vor fi reluate cursurile școlare cu prezența fizică (Raed Arafat)

Certificatul verde, care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, va fi necesar de luni pentru aproape orice activitate, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor. Mască de protecție redevine obligatorie peste tot și se instituie carantină de noapte pentru cei nevaccinați, petrecerile private, spectacolele și concertele în aer liber vor fi interzise, iar școlile, grădinițele și unitățile de tip after school intră într-o vacanță de două săptămâni. Nu există, însă, nicio garanție că după cele două săptămâni vor fi reluate cursurile școlare cu prezența fizică, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. El a precizat că după 10 zile va fi făcută o nouă evaluare privind situația epidemiologică și atunci se va lua și o decizie privind școlile. Raed Arafat a explicat la un post de televiziune și de ce nu s-a ales varianta cursurilor online în locul vacanței.
Raed Arafat: Nu, asta este o alegere, mai mult, se discută cu Ministerul Educației, s-a preferat soluţia asta compensând ulterior zilele date pentru vacanță decât să se intre online şi să fie o discrepanță între accesul la online şi seriozitate și toate acestea./amirea/sdm2

RRA – 23 octombrie