Protestele împotriva certificatelor verzi COVID şi vaccinării continuă în Bulgaria

Cetăţenii bulgari nemulţumiţi de noile măsuri împotriva COVID-19 au continuat protestele în mai multe oraşe ale ţării. La Veliko Tărnovo, manifestanţii au blocat traficul în faţa clădirii primăriei, iar poliţia a supravegheat Inspectoratul Regional de Sănătate timp de aproape două ore, pentru a preveni tensiunile între cei care stăteau la coadă pentru vaccinări şi protestatarii împotriva certificatului verde.
La Burgas, a avut loc un protest în faţa Inspectoratului Regional de Sănătate pentru a treia zi consecutiv.
Acţiuni de protest împotriva noilor măsuri şi certificatului verde au fost organizate şi în oraşele Silistra, Iambol şi Stara Zagora.
Potrivit ministrului adjunct al sănătăţii, Aleksandăr Zlatanov, înăsprirea măsurilor ar putea să nu împiedice un nou lockdown naţional, fiind luate în calcul restricţii suplimentare, dacă măsura impusă recent privind certificatul verde COVID nu reuşeşte să limiteze răspândirea infecţiei. Evaluarea efectelor acestor restricţii va fi făcută după două săptămâni.
Prim-ministrul interimar, Stefan Ianev, a subliniat că noile măsuri sunt cea mai bună variantă pentru a evita un lockdown.
Amintim că, începând de joi, în Bulgaria a intrat în vigoare ordinul prin care pentru toate adunările publice în spaţii închise, este necesară prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test PCR negativ sau a unui document care atestă vindecarea după infecţia cu virusul SARS-CoV-2./ddaniela/sdm2
(www.bnr.bg – 23 octombrie)