Spitalul pe roți al oamenilor fără ajutor – Fundația Crucea Alb-Galbenă împlinește un sfert de secol

Motto: Un popor care nu-şi respectă bunicii este lipsit de memorie şi fără viitor (Papa Francisc)

Astăzi, 25 octombrie 2021, Fundația Crucea Alb-Galbenă, primul furnizor autorizat și acreditat de servicii de îngrijire la domiciliu din România, sărbătorește 25 de ani de existență.
Măriuca Ivan, președintele Fundației Crucea Alb-Galbenă: “Anul acesta este un an important pentru noi, echipa de la Fundația Crucea Alb- Galbenă, un an în care împlinim un sfert de secol de existență, de lucru împreună, de grijă și de ne pasă. 25 de ani de muncă în slujba OAMENILOR și de promovare a îngrijirilor la domiciliu. Ne-am fi dorit ca acest moment să strângă laolaltă oameni dragi care ne-au susținut și s-au implicat în misiunea noastră, însă condițiile curente ne obligă să amânăm organizarea unei gale pentru o altă dată. Avem o listă lungă de oameni cărora le suntem recunoscători, fiecare cu aportul, cu meritele și cu implicarea lui, și așteptăm cu nerăbdare momentul în care îi vom îmbrățișa și le vom mulțumi personal”.
Fundația Crucea Alb-Galbenă vă invită astăzi, 25 octombrie, începând cu ora 18:00 să le fiți alături, pe pagina de Facebook – Crucea Alb-Galbenă România, https://fb.me/e/RZnsdToc pentru a celebra împreună: “Un sfert de secol de grijă, loialitate, implicare, respect, considerație, demnitate, empatie, determinare, responsabilitate, profesionalism și multă iubire pentru oameni.”
În cei 25 de ani de existență, organizația – care reunește în prezent o echipa de 38 de medici, asistenți medicali, psihologi, asistenți sociali și îngrijitori – a acordat asistență pentru mai mult de 30.000 de pacienți, în mare parte vârstnici și a dezvoltat zeci de proiecte, în parteneriat cu autoritățile, cu societatea civilă sau din fonduri europene.
Grație acestora, Fundația Crucea – Alb Galbenă a reușit să dezvolte Primul Centru Pilot de Îngrijiri Integrate la Domiciliu cu suport de Teleasistență și Teleurgență, împreuna cu partenerii săi ADAM și TAG. Proiectul Butonul Roșu pune la dispoziția pacienților săi câte un dispozitiv format dintr-un telefon mobil și o brățară de silicon prevăzută cu un buton de “urgență”. Prin apăsarea butonului se activează difuzorul telefonului, iar beneficiarul intră în contact cu dispeceratul. În acel moment se va alerta un echipaj al Crucii Alb Galbene, o rudă (vecin) sau 112, în caz de urgență. Dispeceratul Fundației pentru Butonul Roșu funcționează 7 zile din 7, 24h/ 24.
Din păcate, finantarea Proiectului a fost oprită de Primăria Capitalei și beneficiarii sunt susținuți în continuare cu ajutorul sponsorilor. Fundația are nevoie permanent de finanțare pentru păstrarea echipei și continuarea tratamentului și îngrijirilor. De obicei Parteneriatele sunt încheiate pe termen limitat.
“Sunt momente, precum acesta, când ajungem la capătul puterilor. De aceea, ruga mea este ca autoritățile locale, întreaga comunitate să-și asume îngrijirea bunicilor noștri. Orice ajutor este binevenit!”, este apelul lansat recent de președintelui Fundației Crucea Alb-Galbenă, Măriuca Ivan.
Cei care doresc să ajute vârstnicii singuri pot face donații în contul Fundației Crucea Alb-Galbenă:
FUNDAȚIA CRUCEA ALB-GALBENĂ ROMÂNIA – IBAN RO76 RNCB 0071 0114 3379 0001 – deschis la BCR

Contact media
cruceaalbgalbena@cag.ro
Monica Dona – 0722.602.242