Filmul italian „A fost mâna lui Dumnezeu”, regizat de Paolo Sorrentino, candidează la Oscar

„A fost mâna lui Dumnezeu” de Paolo Sorrentino este filmul care va reprezenta Italia în selecția pentru cel mai bun film internațional la Premiile Oscar, a decis comisia de selecție înființată la Asociația Națională Industrii Cinematografice Audiovizive Digitale (ANICA) din Italia, la solicitarea Academy, întrunită marți.
Pelicula a fost aleasă dintre cele 18 filme distribuite în Italia sau în previziune de a fi distribuite în perioada 1 ianuarie 2021-31 decembrie 2021. Anunțul oficial al tuturor nominalizărilor va fi pe 8 februarie 2022, iar ceremonia de decernare a Premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 27 martie.
„Pelicula „A fost mâna lui Dumnezeu” / „E’ stata la mano di Dio” este cel mai important și dureros film al meu și mă bucur că toată această durere astăzi a debarcat spre bucurie”, a afirmat regizorul Paolo Sorrentino, după vestea alegerii filmului său pentru a reprezenta Italia la Premiile Oscar. „Cel de astăzi este doar primul pas și frumusețea acestui concurs este că singura competiție din lume în care să ajungi deja între primii cinci este o victorie”, a continuat regizorul italian. „Sunt fericit că filmul a fost selectat. Mulțumesc din suflet comisiei ANICA, care l-a ales pe al meu printre multe filme frumoase. Mulțumesc The Apartment, Fremantle și Netflix pentru că m-au susținut. Trăiască cinematografia italiană”, a mai declarat Sorrentino.
Prezentat de Netflix, produs de Lorenzo Mieli și Paolo Sorrentino, o producție The Apartment (o companie a grupului Fremantle), după ce a avut o premieră mondială la Festivalul de Film de la Veneția, unde a câștigat Marele Premiu al Juriului și Premiul Mastroianni pentru tânărul protagonist Filippo Scotti, „A fost mâna lui Dumnezeu” va fi lansat în cinematografe selectate pe 24 noiembrie și pe Netflix pe 15 decembrie 2021. Scris de însuși Sorrentino, filmul regizorului câștigător al Premiului Oscar pentru „La grande Bellezza” povestește despre Fabietto, un băiat din Napoli din anii ’80. Personal, autobiografic, filmul este o poveste de creștere între îndrăgosteli, precum cea apentru fotbalistul echipei de fotbal SSC Napoli, Diego Maradona, și o tragedie de familie care va schimba viața protagonistului pentru totdeauna. O poveste despre destin și familie, dragoste și pierdere, cu orizontul deja marcat de cinematografie. Filippo Scotti (premiat la Veneția) este protagonistul Fabietto Schisa. În distribuție: Toni Servillo și Teresa Saponangelo sunt părinții săi și, apoi, Luisa Ranieri, Renato Carpentieri, Massimiliano Gallo, Biagio Manna, Enzo Decaro.
https://www.ansa.it

Traducerea: Oana Avram/oavram