Las Vegas: Unsprezece opere ale lui Pablo Picasso au fost vândute la licitație de Sotheby”s pentru suma de 110 milioane de dolari

Unsprezece opere ale lui Pablo Picasso, care erau expuse la Hotelul Bellagio din Las Vegas, au fost vândute la licitație la Sotheby’s pentru un preț final total de 110 milioane de dolari, egal cu peste 94,4 milioane de euro, în același oraș cu cazinourile. BBC informează că este vorba despre nouă tablouri și două sculpturi în ceramică, care includ 50 de ani de activitate a marelui artist spaniol.
Printre picturi, celebra „Femeie cu beretă roșu-portocalie” din 1938, care o înfățișează pe muza și amanta lui Picasso de atunci, Marie-Thérèse Walter, a încasat cel mai mare preț, 40,5 milioane de dolari (34,7 milioane de euro).
Un alt tablou, „Bărbatul și copilul” din 1959, a fost vândut cu 24,4 milioane de dolari. Printre celelalte capodopere care împodobeau Restaurantul Picasso din Bellagio, acum deținut de MGM Resorts, s-a numărat și „Natura moartă cu un coș cu fructe și flori”, pictată în 1942 în Parisul ocupat de naziști, vândută cu 16,6 milioane de dolari.
Colecția de opere a lui Picasso, care cuprinde în total 20 de lucrări, fusese achiziționată de fostul proprietar al luxuosului hotel-cazinou, Steve Wynn. Traducerea: Oana Avram/oavram

www.rainews.it