Vizita președintelui Klaus Iohannis în Egipt

Realizator: Președintele Klaus Iohannis merge astăzi în Republica Arabă Egipt. Este o vizită de stat la invitația preşedintelui Abdel Fattah El-Sisi, în contextul aniversării a 115 ani de relații diplomatice între cele două state.
Reporter: Oana Bâlă: Președintele Klaus Iohannis va evalua împreună cu omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, posibilitățile concretă de aprofundare a dialogului politico-diplomatic. Var fi dezbătute și aspect ce vizează diversificarea colaborării româno-egiptene în plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, în condițiile în care Egiptul este un partener important al României în regiune. Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile de securitate din zona Orientului Mijlociu. Şeful statului mai are programate întrevederi cu președinții celor două Camere ale Parlamentului Egiptean şi va depune o coroană de flori la Memorialul Eroului Necunoscut din Cairo.
Vizita președintelui Klaus Iohannis în Egipt vine ca răspuns la întrevederea de la București, din 2019, a celor doi șefi de stat, prilejuită de vizita oficială în România a președintelui egiptean, Abdel Fattah El-Sisi./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 octombrie)