Rectificarea bugetară nu poate fi făcută de un cabinet interimar – a spus actualul premier, Florin Cîțu

Realizator: Rectificarea bugetară nu poate fi făcută de un cabinet interimar, însă actualul premier, Florin Cîțu, a declarat, astăzi, după reuniunea ECOFIN, că pot fi alocate, dacă este nevoie, resurse prin fondul de rezervă aflat la dispoziția guvernului, acolo unde este nevoie, inclusiv autorităților locale. El a admis că nu este cea mai bună soluție și a făcut apel la PSD și USR să susțină învestirea unui nou cabinet. Florin Cîțu a mai spus că primăriile au primit în acest an de trei ori sprijin financiar, la rectificarea bugetară anterioară prin ajutoarele de calamități și prin fondul de rezervă și s-a arătat nemulțumit că autoritățile locale nu ar fi făcut eforturi proprii pentru a-şi reduce cheltuielile.
Florin Cîțu: Nu am văzut din partea autorităților locale până la acest moment un minim efort de a reduce cheltuielile, deşi am avut la începutul anului această discuţie cu autorităţile locale. Vedem doar că cer mai mulți bani de la buget. Am înțeles că au crescut facturile, am înțeles că au crescut prețurile. Totuși, aceste primării ar trebui să colecteze mai bine, pentru că multe primării am văzut că nu colectează venituri, în același timp am văzut că nu au făcut niciun efort în a reduce cheltuielile. Bineînţeles că vom ajuta, bineînţeles că banii vor veni, dar trebuie să înțeleagă lumea că acei bani sunt bani care puteau să meargă către investiții şi îi folosim pentru a rezolva o problemă pe termen scurt.
Realizator: El a făcut declarația în contextul în care la Timișoara peste 50 de mii de abonați nu au în continuare apă caldă și căldură, iar autoritățile locale caută soluții./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 octombrie)