1 noiembrie – Ziua Radioului la Editura Casa Radio – Despre povestea fără sfârșit a copilăriei

Editura Casa Radio vă propune de Ziua Radioului… o poveste!

A început acum 65 de ani, pe 2 noiembrie 1956, când la Radio România a fost difuzată prima ediție a emisiunii „Noapte bună, copii!“. Continuă şi astăzi şi o puteţi asculta seară de seară, de la ora 20.50, la Radio România Actualităţi. Sau o puteţi (re)asculta de pe CD-urile colecţiei-vedetă a Editurii Casa Radio, „Noapte bună, copii!“, colecţie la care azi adaugăm două albume: Noapte bună, copii! – album aniversar 65 de ani şi Noapte bună, copii! Poveşti şi povestiri cu Alexandrina Halic.

Noapte bună, copii! – album aniversar 65 de ani este o istorie sui-generis a creațiilor dedicate copiilor şi rostite la microfon de actori îndrăgiți, în anul 1959. Pe album se regăsesc primele înregistrări ale legendarei emisiuni, păstrate în Fonoteca Radioului. Un bun prilej să vă (re)întâlniţi cu marile voci ale teatrului românesc, Costache Antoniu, Octavian Cotescu și George Oancea, cu frumoasele povestirile semnate de Frații Grimm, Călin Gruia, Eduard Jurist sau cu înţeleptele povești populare din Germania și Bulgaria.

Al doilea CD aniversar cu care întâmpinăm Ziua Radioului – Noapte bună, copii! Poveşti şi povestiri cu Alexandrina Halic – îi este dedicat actriței Alexandrina Halic, cea care a înnobilat cu blândețea și generozitatea sa memoria sonoră a Radioului, oferindu-le copiilor, mari și mici, povești, personaje, umor și zâmbete și, mai presus de toate, glasul iubirii. Pe 9 noiembrie, doamna Halic împlineşte 80 de ani, iar CD-ul nostru este şi un mod de a-i spune La mulţi ani!

Am ales doar câteva titluri din tezaurul radiofonic, povești de Iulia Hașdeu, Mircea Sîntimbreanu, Titel Constantinescu, Călin Gruia, Eduard Jurist și Vasile Mănuceanu. Ele reprezintă un dar-amintire pentru doamna poveștilor și un dar-lecție vie pentru copiii care vor asculta acest CD aniversar… deși suntem încredințați că și bunicii și părinții lor vor avea parte de bucurie, când vor găsi răgazul să le asculte.

Visele copiilor sunt pline de culoare! Tot așa sunt și CD-urile colecției „Noapte bună, copii!”, căci ilustrația lor este semnată de Ciubi  – Alexandru Ciubotariu –  binecunoscut publicului atât pentru benzile desenate şi ilustraţiile de carte pentru copii, premiate la prestigioase concursuri, cât şi pentru arta stradală apărută sub semnătura Pisica Pătrată. Fiecare CD conţine în interior un afiş, special creat pentru bucuria norocosului deținător!

Prin colecţia „Noapte bună, copii!“ păstrăm vie memoria unei misiuni de educație prin arta povestirii, împlinite de Radio România decenii de-a rândul și la care ne bucurăm să contribuim și noi, Editura Casa Radio.

Albumele (CD) „Noapte bună, copii!“ pot fi achiziționate, la preț de producător, de la Librăria Casa Radio sau prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio: www.edituracasaradio.ro. De asemenea, pot fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

Detalii despre albume: www.edituracasaradio.ro

(RADOR – 1 noiembrie)