Guvernul vrea să aloce fonduri suplimentare pentru plata voucherelor acordate persoanelor care se vaccinează

Realizator: Ciprian Sasu – Guvernul vrea să aloce fonduri suplimentare pentru plata voucherelor acordate persoanelor care se vaccinează, pentru că numărul acestora a crescut mult în ultima perioadă. Această alocare ar putea să se facă chiar în săptămâna care începe astăzi.
Reporter: Andrei Șerban – Premierul a vizitat săptămâna trecută două centre de vaccinare din București, prilej cu care a anunțat că executivul său dorește să aloce fonduri suplimentare pentru plata voucherelor care se acordă persoanelor care se vaccinează, mai ales că numărul acestora a crescut foarte mult în ultima perioadă.
Florin Cîţu: Am vorbit acum despre acele vouchere pe care le-am introdus pentru cei care se vaccinează. Vreau să vă spun că bugetul cred că este finalizat, va trebui să luăm încă o decizie ca hotărâre de guvern prin care să suplimentăm bugetul pentru aceste vouchere, o şedinţă de guvern prin care să suplimentăm acel buget. Creşterea numărului de persoane vaccinate este un lucru bun. Rezolvăm celelalte probleme, celelalte sincop, dar faptul că oamenii se vaccinează e bine. Nu este suficient, trebuie să se vaccineze mai mulţi, dar să vedem acest tren de creștere a numărul de persoane vaccinate este un lucru foarte bun.
Reporter: De asemenea, Florin Cîțu a reamintit că doar prin vaccinarea unui număr mare de persoane pandemia cu COVID-19 poate să fie oprită.
Realizator: Amintim că potrivit unui act normativ, aprobat de guvern, persoanelor care au schema completă de vaccinare după 31 august 2021 primesc tichete în valoare de 100 de lei./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 noiembrie)