PSD și USR au făcut declarații cu privire la noi scenarii pentru un guvern

Realizator: Mira Gomboş – În așteptarea unei decizii a liberalilor, PSD și USR au făcut marţi din noua declarații cu privire la noi scenarii pentru un guvern.
Reporter: Amalia Bojescu – PSD îşi asumă intrarea la guvernare în această perioadă dificilă, toate scenariile fiind pe masă – spune președintele social-democrat Marcel Ciolacu. Social-democrații nu au o poziție oficială în ce condiții ar putea intra la guvernare, însă liderul PSD a reafirmat că România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar.
Marcel Ciolacu: Partidul Social Democrat îşi asumă și în această criză să intre la guvernare. Vom vedea înspre ce direcție duc lucrurile. Toate scenariile rămân deschise în continuare și cred cu tărie că întoarcerea la popor este cea mai corectă. Vorbesc la telefon cu toți actorii politici, care pot ajuta ieșirea din această criză și să ne întoarcem la problemele adevărate ale României.
Reporter: Mingea este în terenul PNL, care trebuie să aleagă dacă se bazează pe PSD sau vrea refacerea coaliției cu USR – este mesajul transmis de foștii parteneri de guvernare. Președintele USR, Dacian Cioloș, a reluat apelul pentru refacerea coaliției cu PNL și UDMR și pentru continuarea reformelor începute.
Dacian Cioloș: Eu sper totuşi ca PNL să se mai gândească la ce duce acest drum și să avem în perioada imediat următoare o discuție de clarificare să vedem dacă e și intenția lor și dacă această coaliție care să modernizeze România e în continuare fezabilă. Altfel urmează să se nască o alianță toxică, a cărui scop va fi păstrarea privilegiilor și piedici pentru dezvoltarea României.
Reporter: Un apel pentru refacerea coaliţiei de dreapta a venit în toată această perioadă și din partea UDMR. Reprezentanții formațiunii consideră că este nevoie de formarea unei majorități parlamentare care să susțină un guvern cu puteri depline.#HUN./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 noiembrie)