Numărul deceselor asociate COVID-19 va continua să fie mare şi în perioada următoare (Valeriu Gheorghiţă)

Numărul deceselor asociate COVID-19 va continua să fie mare, în ţara noastră, şi în perioada următoare, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. El a precizat că în Romania mor mai mulţi oameni decât în alte ţări europene, unde proporţia celor vaccinaţi este mare. Cu detalii, redactorul RRA, Andrei Şerban.

Reporter: Există un decalaj de două săptămâni între scăderea numărului persoanelor care se infectează cu COVID-19 și scăderea numărului de persoane care mor din cauza bolii. Din acest motiv, și în perioada următoare numărul persoanelor care vor deceda din cauza COVID-19 va continua să fie mare. Explicația a fost dată de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a subliniat că numărul persoanelor care mor în țara noastră este mult mai mare față de numărul înregistrat în țări cu un procent mare de acoperire vaccinală.

Valeriu Gheorghiţă: Media deceselor pe ultimele șapte zile la 1 milion de locuitori, în România, este de peste 50 de ori mai mare decât în Danemarca, care are o rată de acoperire vaccinală de peste 80% și este de aproape 68 de ori mai mare în România decât în Portugalia, țară care are o rată de acoperire vaccinarea de peste 90%.

Reporter: Valeriu Gheorghiță a mai declarat că Agenția Europeană a Medicamentului va anunța decizia ei privind vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani în a doua jumătate a lunii viitoare sau la începutul anului viitor. În Statele Unite a început deja vaccinarea acestei categorii de vârstă cu vaccin produs de Pfizer. #HUN/geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 noiembrie