Casa părinților lui Maradona, două BMW-uri și o scrisoare a lui Fidel Castro, scoase la licitație

Pentru a achita datoriile și a plăti cheltuielile fostului campion care a murit pe 26 noiembrie 2020, este planificată o licitație a unora dintre proprietățile sale în Argentina.
Casa oferită de Diego Maradona părinților săi, două BMW-uri și o scrisoare a regretatului lider cubanez Fidel Castro au fost incluse în lotul bunurilor fotbalistului, lot care va fi scos la licitație pe 19 decembrie, potrivit unei hotărâri judecătorești citate de presa argentiniană. Licitațiile online vor avea loc cu acordul moștenitorilor câștigătorului Cupei Mondiale din 1986, în memoria căruia este programat un omagiu pe 25 noiembrie. Vehiculele, imobilele și obiectele personale vor fi scoase la vânzare prin decizia judecătorului Luciana Tedesco. Bunurile cu valoare emoțională, precum tricourile donate altor jucători la înmormântarea fotbalistului vor fi excluse de la licitație.
Scrisoarea semnată Fidel Castro constituie o dovadă a prieteniei dintre fostul lider cubanez și Maradona, în timp ce acesta din urmă locuia pe insula Caraibe pentru a încerca să-și depășească dependențele, care l-au adus de două ori aproape de moarte. Una dintre cele două mașini BMW are gravată pe parbriz semnătura lui „Pibe de oro”, cu un preț de pornire de 165.000 de dolari.
Casa pe care Maradona le-a dat-o părinților săi se află în cartierul Villa Devoto din Buenos Aires. O companie imobiliară va lansa în curând o licitație pentru site-uri web situate oriunde în lume. Câștigurile generate de această vânzare vor fi folosite pentru plata datoriilor și cheltuielilor campionului și nu vor fi împărţite între moștenitori. (www.lefigaro.fr – 3 noiembrie)/rcostea