Liberalii nu renunță la funcția de prim-ministru (Rareş Bogdan)

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, neagă informațiile potrivit cărora liberalii au avut aseară o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta pe marginea negocierilor pe care PNL le poartă în aceste zile. El a reafirmat că liberalii nu renunță la funcția de prim-ministru, precizând că prima opțiune pentru a crea o majoritate parlamentară este, în opinia sa, USR.

Rareş Bogdan: Astăzi vom sta de vorbă cu cei din PSD. Nu se pune problema ca PNL să renunțe în vreun fel la poziția de prim-ministru. Vom sta de vorbă pe fiecare subiect. Cu siguranță, dacă ne păstrăm individualitatea și dacă vom reuși să venim cu un plan foarte clar de reformă pentru România, vom găsi cea mai bună soluţie. Din punctul meu de vedere prima opţiune rămâne indiscutabil USR, dar în cazul în care, aritmetic, nu putem constitui o majoritate atunci suntem nevoiţi să stăm de vorbă.

Reporter: Liberalii se vor întâlni în această după-amiază pentru a discuta despre formarea unui guvern cu puteri depline și cu o majoritate stabilă în parlament. Social-democrații consideră că sunt îndreptățiți să vină cu o propunere de premier. Mai mult, pun și anumite condiții legate de programul de guvernare ce ar trebui să conțină măsuri urgente pentru România în sănătate, energie, educație, pe partea de pensii și alocații, amintește redactorul nostru, Amalia Bojescu./csimion/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 noiembrie